Ga naar hoofdinhoud

Link accounts aan je rapporten

Eens de boekhouding gekoppeld is en er een rapportstructuur werd vastgelegd, moeten enkel nog de accounts uit je boekhouding gekoppeld worden aan de gewenste rapporteringslijnen.

Deze connectie noemen we een mapping en zal ook van belang zijn tijdens het opstellen of inladen van je budgetten.

tip

Indien de BE-GAAP of RGS rapportering gekozen wordt als template voor de rapportstructuren, zullen grootboekrekeningen automatisch aan de rapporteringslijnen gekoppeld worden

Het Mapping scherm

Aan de linkerkant van het scherm vind je de rapporteringsstructuren voor P&L en Balans. Wissel tussen de rapporten door het gewenste rapport aan te klikken.

Rechts in het scherm geven we alle gebruikte combinaties weer van rekeningen en analytische assen uit de boekhouding.

Gebruik de filters om te zoeken op rekeningnummer of beschrijving van de rekening en/of op analytische as of de bijhorende as beschrijving.

tip

Indien je gebruik wil maken van [Problem Internal Link] uit je boekhouding, dien je deze te activeren voor de gekozen entiteit.

Ongemapte rekeningen toewijzen aan een rapporteringslijn

Het mapping scherm is een drag & drop interface.

Gebruik het 👁 icoon om de transactielijst te bekijken van een ongemapte rekening.

Sleep de ongemapte rekeningen één voor één of gebundeld onder de gewenste rapporteringslijn. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Wens je deze mapping nadien aan te passen, kan je deze simpelweg in het rapport verslepen naar de gewenste rapporteringslijn.

tip

Als er verschillende combinaties bestaan tussen een grootboekrekening en analytische assen, kan je deze aan verschillende rapporteringslijnen toewijzen.