Ga naar hoofdinhoud

Forecasts en Scenario’s

notitie

Ben je nieuw in Monitr? Wist je dat je een snelle eerste schets van je cashflow prognose kan maken met onze Simple Budget: Quick Start module?

Forecasts‚Äč

Forecasts stellen je in staat om op een gestructureerde manier verschillende scenario’s te verzamelen. Een forecast is in feite niet meer dan een mappenstructuur.

Bij het aanmaken van een Forecast zal automatisch de scenario wizard starten waarin je de gewenste budget modules kan aanduiden. Wens je met een lege Forecast te starten druk dan op Skip.

Scenario‚Äôs‚Äč

Een scenario in Monitr is een verzameling van budgetmodules die kunnen worden samengevoegd om een verschillende toekomstsituatie te beschrijven. Monitr stelt je in staat om meerdere scenario's te bouwen binnen een enkele forecast, die elk kunnen verschillen in termen van hun uitgangspunten.

Zo kan je bijvoorbeeld binnen eenzelfde forecast een Baseline-, een best case- en worst case scenario bundelen. In de Dashboards en Reports kan je de cashflow impact van deze verschillende scenario’s gaan vergelijken.

tip

Wil je snel een variatie maken op een bestaand scenario? Druk op de drie puntjes . . . naast de scenario naam om een volledig scenario te dupliceren. Breng nadien de gewenste wijzigingen aan in de gewenste budget modules.

Baseline scenario‚Äč

Het Baseline scenario bevat het budget dat je bij de start van het financieel boekjaar hebt afgeklopt met je board members en andere stakeholders. Dit scenario zal altijd in de Budget-kolom van je Delta rapport getoond worden.

Promoveer een scenario naar baseline door op de 3 puntjes . . . naast de scenario naam te klikken.

Active scenario‚Äč

Het Active scenario wordt als standaard scenario in je Dashboards en Reports getoond als forecast. Deze instellingen gelden voor alle teamleden. Dit scenario wordt in de Forecast-kolom van je Delta rapport getoond.

Maak een scenario actief door het keuzerondje ūüĒė¬†voor de scenario naam aan te stippen.

notitie

Je kan op de Rapport pagina nog altijd wisselen tussen je verschillende scenario’s via het dropdown venster rechts van de Date slider.